hosting menu left
hosting menu right

interior design logo
Avonite pultlap
Corian-dupont
Hanex pultlap
Kerrock pultlap
LG Hi-MACS pultlap
Rausolid pultlap

Statisztika


Mai látogatók:7
Tegnapi látogatók:50
Látogatók ez évben:2362
Facebook MySpace Twitter RSS Feed 
Címlap Használat és karbantartás
Használat és karbantartás PDF Nyomtatás E-mail

Általános gondozás

Az akril felületek tisztítása semmilyen különleges anyagot nem igényel. A háztartásokban általánosan alkalmazott tisztítószerek mindegyike megfelel. Mindössze nedves, puha törlőkendővel kell áttörölni. Havonta egy-két alkalommal javasolt a felületet valamilyen viasz tartalmú tisztítóanyaggal (OPTI, PRONTO) áttörölni a felület védelmének érdekében. Makacsabb szennyeződéseket mossa le szappannal és vízzel, vagy karcmentes folteltávolító tisztítószerrel. Semmi esetre se használjon maró vegyi anyagokat.

Foltok

Ha egy folt nem távolítható el a fent említett megoldással, akkor a csiszolás és polírozás segíthet a felület felújításában. Ehhez kérje a gyártó vagy forgalmazó tanácsát.

Vágások és karcolások

Vágások, és karcolások megelőzéséhez mindig alkalmazzon vágódeszkát alátétnek, soha ne vágjon közvetlenül késsel a felületen. Bár a kisebb karcolások kijavíthatóak, lehetőleg meg kell előzni ezek keletkezését, hogy az anyag sokáig megőrizze szép felületét. A fényes felületek különösen védelmet igényelnek.  Magasfényű felületeknél tegyünk védőfilcet az edények és más kemény tárgyak alá.

Törések

Kerüljük a felületek kemény tárgyakkal való erős ütését, soha ne álljunk rá egy pultlapra, ne mozdítsuk el a beépítés helyéről. A törések csak szakember segítségével javíthatóak. Különösen sérülékeny rész a mosogató, mosdó és főzőlapnál kivágott, elgyengített munkalap.

Óvintézkedések

Az akril felületeket soha ne használjuk a rendeltetésétől eltérően.

Forróedények és hőforrások alá mindig helyezzünk hővédő alátétet.

Óvjuk a felületet az erős mechanikai hatásoktól.

Kerüljük a maró vegyi anyagok érintkezését a felülettel.

Mosdókba-mosogatókba forró vizet csak hidegvíz egyidejű engedésével töltsük.

 Friss hírek

Népszerű


website hosting main area bottom

Honlap dezign Google. Valid XHTML and CSS.